RAVNIKAR GALLERY SPACE je galerija sodobnih umetnosti in projektni prostor, posvečen predstavitvi in promociji raznolikih umetniških praks znotraj polja sodobne vizualne kulture, tako slovenskih kot mednarodnih ustvarjalk in ustvarjalcev. 


V okviru razvejanih vsebin in raznovrstnih dejavnosti si prizadevamo pomagati profilirati najprodornejšo mlajšo generacijo umetnikov, ki se šele uveljavlja, hkrati pa podpirati tudi že priznane umetnike srednje generacije. 

Cilj galerije je promovirati široko paleto domiselnih umetniških praks preko vzpostavljene platforme namenjene lokalnim in mednarodnim umetnikom, kolektivom, kustosom in drugim, ki delujejo v kreativnih industrijah. Z zavedanjem o vse pomembnejši vlogi, ki jo prevzema sodobna vizualna umetnost v družbenopolitičnem in kulturnem diskurzu, skozi vrsto multidisciplinarnih projektov in pobud utrjujemo dialog med umetniki, skupnostjo strokovnjakov, zbirateljev in širšo javnostjo.

RAZSTAVE

 


Mailing List
Contact
RAVNIKAR©2024  
RAVNIKAR is a non-profit arts organisation devoted to championing and nurturing emerging voices in contemporary art.Follow #ravnikar #ravnikargalleryspace
Instagram: @ravnikargalleryspace
Linktree, Linkedin, Threads